• Een geslaagde examenvoorstelling

    juni 25, 2017
  • Vanavond was het dan zover. Het optreden waar ik van kleins af aan al naar naar toe werkte. Waar ik al de afgelopen jaren keihard voor had geleerd, geoefend en gespeeld. Waar mijn ouders, familie, vrienden, collega muzikanten en ander bekenden van mij in grote getale eindelijk het resultaat van mijn opleiding aan het conservatorium konden komen bekijken en vooral beluisteren. Vanavond speelde ik in de Studiozaal van de Schouwburg in Tilburg voor mijn laatste punten mijn eindexamenvoorstelling.

    Met de Utrechtse Studenten Bigband onder leiding van Daan Bogers én gastmuzikanten Donald Simoen en Bas van der Starre had ik een gevarieerd vol maar erg mooi programma samengesteld waarin ik al mijn opgedane kennis en kwaliteiten aan jury en publiek kon presenteren. Letterlijk en figuurlijk presenteren, want hoewel het toespreken van een volle zaal niet mijn allergrootste hobby is, hoorde als gastheer de avond aan elkaar praten er natuurlijk ook bij. 

    Met een gezonde portie zenuwen in de benen werd het eerste nummer ingezet. Het publiek was enthousiast en de avond vloog dan ook voorbij. Met dank aan alle muzikanten die aan dit project mee hadden geholpen was het voor mij (en als ik de reacties lees zeker ook voor het publiek) een zeer geslaagde avond. Met een extra lading aan het woordje "geslaagd, want mijn optreden werd door de jury beloond met een heerlijk 9. Waarmee ik een geweldig leertijd aan het conservatorium succesvol en met een heerlijk gevoel af mag sluiten. Vanaf nu mag ik mijzelf "beroepsdrummer" noemen. Wat ik altijd al heb willen worden. Het moet echt nog even tot me doordringen. Daarom eerst maar eens eventjes genieten van een welverdiende vakantie en daarna met heel veel zin de podia op en het leslokaal in. Maar nu alleen nog als leraar.