• Advies

 • Nieuw of gebruikt? 4-delig of de kamer vol?

  Als je aan deze geweldige hobby begint heb je je vast al wel eens verdiept in drumstellen, drumkrukken, bekkens en alles wat er bij komt kijken om deze geweldige hobby uit te voeren. Er zijn zoveel merken, soorten en vooral prijzen dat het echt niet raar is dat je op een gegeven moment echt niet meer weet wat je nu eigenlijk precies nodig hebt of wat voor jou een goede investering zou zijn.

  Ook ik heb voor de meest rare dilemma’s gestaan. Maar door alle ervaringen en contacten die ik heb opgedaan in mijn aanloop tot waar ik nu sta, beschik ik nu over de kennis die ik toen gewild had. Om jou alle frustraties  te besparen deel ik graag deze kennis met je.

  Want moet je als beginner nu maar starten met het goedkoopste wat je kunt vinden? Of ga je meteen voor een diepte investering en schaf je een set aan voor het leven? Wat is dan wijsheid? Of je bent nu al een paar jaar bezig en gaat met je band voor het eerst de planken op. Maar met de beginnersset die je destijds kocht, wil je liever deze belangrijke stap liever niet zetten. Maar je hebt net als zovelen, jammer genoeg geen geldboom in de tuin. Ben je dan veroordeeld tot het blijven spelen op dat ouwe ding?

  Ik kan je bij deze vraagstukken helpen om samen met jou de mogelijkheden te bekijken en je adviseren in wat voor jou de beste stap is. Daarnaast kan ik je helpen met de aanschaf van de juiste drumkruk of welke bekkens voor jouw stijl muziek het beste uit de verf komen of welke vellen jouw set het mooist laten klinken.

  Als dan eindelijk jouw DDS (droomdrumset) in je bezit is, moet deze natuurlijk wel op de juiste manier gestemd worden. Ook wanneer je na een tijd oefenen je vellen ziet veranderen in een maanlandschap en het drumstel laten klinken als een verzameling kartonnen dozen, moeten de vellen vervangen worden en is opnieuw stemmen aan de orde. 

  Stem! Niet alleen bij verkiezingen.

  Stemmen is niet het meest geliefde werkje van een drummer, maar misschien wel het belangrijkste voor je je slagvaardigheid ten gehore gaat brengen. Net als bij alles is ook hier de ervaring die meespeelt in het al dan niet makkelijk en goed stemmen. Niet elke drummer is per definitie ook een goed stemmer. Onder de hobbyisten zijn er zelfs meer die het stemmen niet onder de knie hebben dan wel. Als je net begint zul je geen idee hebben hoe een drumkit moet klinken. Bovendien is het ook een kwestie van persoonlijke voorkeur en welke stijl muziek je voornamelijk speelt. Niet geheel onbelangrijk is daarnaast de preventie op polsblessures die je op kunt lopen als de vellen van je set te slap of te strak staan.

  Ik leer je hoe je zelf je set optimaal stemt en als je hier geen tijd voor hebt (of geen zin) kun je bij mij terecht om je drumset te laten stemmen. Want spelen op een set die geweldig klinkt, vertienvoudigd het speelplezier en voorkomt ook nog eens onnodige blessures.