• Drumlessen

 • Een geweldige hobby, een geweldig vak

  Drummen is niet zomaar een eind wegslaan op wat potten en pannen. Als je net als ik heb ontdekt dat het drummen bij jou een haast onverklaarbare aantrekkingskracht uitoefent, ben je zeer waarschijnlijk een van de gelukkigen die mag ervaren hoe geweldig drummen is. Als drummer ben jij de motor van de compositie, leg jij de basis en ben jij het die het tempo mag bepalen. Als de band een trein is, ben jij de locomotief. Zonder wagons is er dan wel geen echte trein, maar zonder locomotief komen we natuurlijk ook nergens. Daarnaast is drummen haast “a way of life” en een geweldige uitlaatklep om de stress van de dag een even lekker van je af te meppen. Wel beheerst natuurlijk, we moeten onze buren wel te vriend houden ;-)

  Je hebt solitaire drummers, die gewoon lekker op hun kamer deze hobby voor zichzelf uit willen oefenen op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt is een band natuurlijk een fantastisch streven. Daarvoor moet je het drummen natuurlijk eerst onder de knie krijgen en veel, heel veel oefenen. Want oefening baart kunst, ook bij het drummen. Maar zonder iemand die je uit kan leggen hoe je met je oefeningen het beste resultaat boekt, ben je natuurlijk nergens. 

  Leren leren moet je ook leren.

  Tijdens mijn opleiding op het conservatorium in Tilburg, het ik uitgebreid lessen gehad in educatie voor het geven van muzieklessen. Daar hoorde natuurlijk stage lopen bij. Mijn stages liep ik bij Lucifers Slagwerk en Toon Oomen. Zij hebben mij enorm geholpen een nog betere docent te zijn. Sinds 2011 geef ik daarom nu met heel veel plezier drumlessen aan verenigingen en particulieren. De lessen voor particulieren worden gegeven in mijn leslokaal in Achtmaal aan mensen van alle leeftijden. Ik heb inmiddels gemerkt dat het geven van lessen aan de allerkleinsten daarbij wel heel erg leuk en uitdagend is. Ze zijn enorm gedreven, lekker speels en ongedwongen en je staat er van versteld hoe snel zij progressie kunnen maken in hun spel. Niet alleen beginners kunnen bij RVK Music terecht. Ook voor ervaren drummers die hun leesvaardigheid even op willen halen, of een nieuwe stijl willen leren beheersen staat de deur van het leslokaal open. 

  Dus ben je jong, oud, beginner of ervaren, links- of rechtshandig, iedereen die het drummen wil leren is bij mij van harte welkom. Lesuren zijn af te spreken te beginnen bij een half uur tot maximaal een uur. Een keer per week, per twee weken of maandelijks. Vrijwel alles is mogelijk. 

  Ook het drumvirus krijgen?

  Twijfel je of drummen echt wel iets is voor jou is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een GRATIS proefles. Hierin gaan we samen ontdekken of je de aanleg hebt, of jij het leuk vindt en of je er graag mee verder wil gaan. Bevalt het je niet reken je de proefles af en nemen we afscheid, maar wil je graag verder en boek je een vervolgles, krijg je deze eerste proef GRATIS van RVK Music.

  Heb je interesse in onze drumlessen of wil je graag meer informatie over de lesprogramma’s of over de proefles? Neem dan contact op. Ik geef je graag antwoord op je vragen. 

  Ik zie je graag op je volgende les!