• Over Robbert

 • Hoe het begon

  Al sinds mijn 3de jaar is drummen een onderdeel van mijn leven wat met elk jaar een steeds belangrijkere plaats in ging nemen. Het slaan op trommels en met muziek meespelen was voor mij net zo vanzelfsprekend als eten, drinken en slapen. Mijn ouders namen mij met regelmaat mee naar de optredens en repetities van allerlei orkesten waarvan zij deel uit maakten. Het slagwerk en in het bijzonder de drummer trok altijd onmiddellijk mijn volledige aandacht. Wat ik die dag had gezien en gehoord probeerde ik vervolgens thuis weer uit.

  Toen ik 6 jaar werd ging ik op les bij Marco Brok die mij vanaf het begin de juiste technieken leerde en waar ik nu nog steeds heel veel profijt van heb. Na mijn zevende verjaardag mocht ik al meedoen bij de Fanfare en werd ik voor drumpartijen ingezet. Dit alles legde voor mij een belangrijke basis voor mijn auditie voor het conservatorium in Tilburg. Hier werd ik aangenomen op de deeltijd vooropleiding toen ik 16 was geworden. Vanaf mijn 17e werd deze deeltijd naar voltijd studeren omgezet. Mijn eerste lessen kreeg ik daar van Frans van Grinsven en een jaar later tot het eind van mijn studie van Hans van Oosterhout. Deze twee fantastische drummers hebben mij het vak drummen bijgebracht. In de tussentijd heb ik ook latin percussie lessen en hierin ook een minor gehad van Michiel Westerhuis en volgde ik masterclasses van beroemde professionals zoals Martyn Vink, Dave Weckl, Mark Guiliana en Mike Stern. 

  Veel ervaring opgedaan

  Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik door de jaren heen in heel veel groepen en samenstellingen mogen spelen en zodoende veel ervaring opgedaan. De laatste jaren heb ik onder andere gespeeld in de Utrechtse Studenten Big band en de band Voluit-Nederpop- en heb ik ingevallen bij bands als The Hotshots, Bad Hair Day en Impakt. Daarnaast heb ik met artiesten opgetreden als Shirma Rouse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Boris Titulaer en Jan van Duikeren. Op dit moment ben ik o.a. als drummer actief in verschillende projecten waaronder de Frits Bayens Bigband in Breda. 

  Lesgeven

  Op het conservatorium volgde ik ook het vak Educatie. Hiervoor heb ik stages gelopen en succesvol afgerond bij Lucifers Slagwerk en Toon Oomen. Sinds september 2011 ben ik officieel benoemd drumleraar en geef ik nu zelf drumlessen. Ik geef lessen bij twee muziekverenigingen en privélessen in mijn eigen leslokaal in Achtmaal. Anderen dit geweldige vak leren doe ik met veel plezier en hoop ik ook nog jaren te mogen blijven doen. Het is mijn doel de komende jaren ook te gaan richten op lessen aan jonge kinderen en mijn eigen lespraktijk uit te breiden met zoveel mogelijk leerlingen. Je kunt om een succesvol drummer te worden niet vroeg genoeg beginnen. Maar je bent ook zeker nooit te oud om (bij) te leren dus is iedereen die wil leren drummen natuurlijk van harte welkom.